Kost og ernæring

"Mat og drikke som inntas i barnehagen utgjør en betydelig del av barns totale kosthold enten den er medbrakt hjemmefra eller tilberedes i barnehagen" - Helse og Omsorgsdepartementet

I dagens samfunn er det et stadig økende fokus på mat og ernæring, også når det gjelder barn. Vi kan jevnlig lese om hva som er anbefalt, og hvilke typer mat man bør unngå.

Vi i Fremtiden Barnehage tar dette på alvor, og serverer derfor 3 sunne og ernæringsrike måltider hver dag - frokost, lunsj og mellommåltid m/ frukt.

Vi har ansatt en egen kjøkkenmedarbeider som sørger for at maten vår tilfredsstiller kravene fra samfunnet og fra foreldre. Eksempler på dette er at vi holder nivået av sukker og lignende tilsetningsstoffer på et minimum bl.a. ved at vi ikke tilbyr prim, syltetøy o.l. som pålegg på skivene. I tillegg serverer vi varmlunsj hver dag - og denne består av varierte måltider som sikrer at barna får kjennskap til, og erfaring med, å smake på ulike retter.

I tilegg til at barnehagen skal fungere som oppvekst- og utviklingsarena, skal den også være en arena som fremmer gode vaner og god helse. Måltidene er også en viktig sosial læringsarena. Ved å bruke mat og måltider i det pedagogiske opplegget, kan barnehagene fremme helse, trivsel og læring. Dette praktiserer vi ved at barna spiser alle måltider felles, og ved at vi setter av god tid til hvert måltid.

Se gjerne på hefte fra helsedirektoratet her: Bra mat i barnehage